Psychologisch Adviesbureau

6P Partners slaat de brug tussen psychologie en organisaties, tussen wie de mens daadwerkelijk is en wat uw organisatie wil. Wij gebruiken psychologische, wetenschappelijk verantwoorde, uiterst valide methodieken van de hoogst mogelijke kwaliteit, om uw succes te kunnen garanderen.

Met het juiste doel voor ogen, verbinden en activeren wij de juiste mensen, op de juiste wijze, op de juiste posities, binnen uw organisatie.

Dr. h.c. Rémy de Wild BSc, CEO

6P Partners is ontstaan uit de overname van 6P Consultancy. In 2004 is het psychologisch adviesbureau 6P Consultancy opgericht door dr. René Jansen. Het succes van 6P Consultancy is te danken aan het inzetten van de hoogst haalbare kwaliteit van valide middelen, en de door René Jansen zelf ontwikkelde psychologisch en wetenschappelijk verantwoorde 6P methode. In de afgelopen jaren heeft de 6P methodiek zijn effectiviteit bewezen door vele organisaties en mensen te helpen. We zijn actief voor profit en non-profit organisaties zowel in heel Nederland als ook internationaal. Wij helpen organisaties om hun doelstellingen te bereiken door het beste uit hun (toekomstig) personeel te halen.

In 2004 is het psychologisch 
adviesbureau 6P Consultancy opgericht door dr. René Jansen. Hij heeft ook de unieke en succesvolle 6P methodiek ontwikkeld.

Dr. René Jansen, Psycholoog

René Jansen is als psycholoog afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam verkreeg hij vervolgens zijn MBA. Al ruim 30 jaar is René Jansen actief in de management consultancy. Vanuit zijn kunde en ervaring heeft hij de 6P methodiek opgezet, vele bedrijven geholpen en ook een aantal boeken geschreven, waaronder het boek ‘Coaching’. 6P Consultancy is in 2023 overgedragen aan 6P Partners om het succes van de 6P methodiek voort te zetten. René blijft waar wenselijk ondersteunen.

Als aankomend toegepast psycholoog wil ik mensen ondersteunen bij hun ontwikkeling, met als resultaat dat zij hun werk optimaal ten uitvoer brengen.

Aylin van Gorp, Psycholoog i.o.

Hierbij kan gedacht worden aan verschillende aspecten, zoals een betere inzet van hun persoonlijke kwaliteiten, ondersteuning bij het verder ontwikkelen van hun vaardigheden en  begeleiding bij het zetten van een volgende carrière stap. Maar ook om als team optimaal te gaan functioneren.  Een psychologisch onderzoek is dan ook een belangrijke basis om de mensen binnen organisaties verder te ontwikkelen.